Darálthús.
Darálthús, dinsztelt és lecsöpögtetett hagyma, napraforgómag, tojássárgája, só, fehérbors összekeverve, tojásfehérje hab beleforgatva, meghengergetve prézliben, kisütve olajban. Ez bizony fasírt. Csak épp nincs benne szénhidrát. Különösen, ha prézli helyett mondjuk valami magreszelékben forgatjuk meg.
Nem utolsó sorban mindenféle zöldségek megtöltéséhez és tepsiben kisütéséhez is jó.
Hagyma.
Hát, hiába, a hagyma nem fő meg puhára 40 perc alatt 180 fokon egy egytál rakott közepén, amikor minden más tök jó lesz... (cukkini, hagyma, darálthús, lenmag, napraforgómag, zöldfűszerek (bazsalikom, oregano, kakukkfű, borsikafű), só és gyömbér. tejföl: fele liszttel és tojással sűrítve, edény alján cukkinira borítva, másik fele a húsréteg tetejére kenve, az egész trappistával lefedve).
Legközelebb dinsztelni kell a hagymát, bármibe is akarom belerakni...
Pl a múltkori francia hagymalevesbe. Az zseniális volt...
Ez meg megy a mélyhűtőbe. Hogy milyen lesz kiolvaszva, az már megint egy másik menet...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése