Céklasaláta variációk

Alapelvek:

  • a zöldségeket (pucolva, nyersen) lereszeljük nagylyukú sajtreszelőn.
  • az arány 1:1(:1), de ha valamiből több lesz benne, az a cékla legyen.
  • legalább egy fél napot pihentessük hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

Alma #1

  • alma+cékla
  • cukor
  • almaecet
Alma #2
  • alma+cékla
  • fehér bors
  • dijoni mustár
  • tejföl
  • facsart citromlé
Alma #3



  • alma+cékla
  • őrölt köménymag
  • citromlé
  • olivaolaj
  • méz
  • ecetes torma
  • (friss bazsalikom/petrezselyem)
Alma #4
  • alma+cékla
  • kefir
  • reszelt torma
Alma+Répa
  • alma+répa+cékla
  • tejföl
  • őrölt köménymag
  • reszelt torma
  • zúzott fokhagyma
Ezt eredetileg a Cukormentes életre szerettem volna kitenni, de két variációban is van cukortartalmú édesítőszer, úgyhogy inkább ide került... fűszerezni úgyis érzésre kell :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése